Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kameran har blivit ett måste på mina vandringar i naturen


MED KAMERAN I NATUREN

Jag älskar skogen, det är så underbart
att få gå där på stigen, mellan tallar och
granar

Tänk att få höra koltrastens vackra sång
en ljuvlig kväll i juni månad

Från sjön höra lomens höga rop i natten
att få uppleva naturen, när den väcks till
liv i vårens tid, en lisa för själen, och hjärtat
blir varmt av glädje

Med kameran som enda sällskap, en tidig
vårmorgon, gå ut se hur våren vaknar, efter
en lång mörk höst och en kall vinter

Med kamerans hjälp dokumentera , hur långt
våren kommit dag för dag, hur olika det kan
vara från plats till plats

Så härligt att få känna den mjuka mossan
under mina fötter, när jag går på stigen, den
som leder till den plats, som alltid har varit
mitt andningshål, när ångest oro och stress
blivit för mycket för mig

Nu kan jag med kameran ta bilder på bryggan
som ligger där vid tjärnen, som nu sett sina
allra bästa dagar, men påminner om en tid
för längesedan, när hösten och vintern sedan
kommer, kan jag se på bilderna och minnas

Jag vet att här fanns en fridlyst orkide, jag
minns hur vacker den var, jag har letat men
inte funnit den, det kanske är för tidigt, eller
så har den försvunnit, och finns nu på en annan
plats

Jag är så glad för min kamera, men den har
jag lärt mig, att fotografera är underbart,
tänk att kunna få med sig naturen in genom
kamerans lins, en härlig, rolig och inspirerande
sysselsättning

För mig duger min lilla kamera så bra, jag behöver
ingen dyr med en massa finesser, som man ändå
inte förstår sig på


anits 5 juni 2009






Övriga genrer av anits VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-06-05 14:03



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Maria T.
2009-06-07

  M M Mannheim VIP
Så vackert du beskriven naturen, det känns som jag får var med som en extra lins i din kamera. Visst sjunger koltrasten vackert, roligt att du skrev om den för det är min favoritfågel. Tack för att jag fick vara med dig på din färd genom naturen. Kram Matsman
2009-06-06

  Maria T
Jag följer med dig på vandringen
och lyssnar till koltrasten och
lommen.
2009-06-05

  Larz Gustafsson VIP
Verkligen en trevlig hobby.
2009-06-05

  aol
tackar varmt för din vårpoesi
2009-06-05

  Eaglemountains VIP
Underbar berättelse om naturen, och om fotografering. Min mor har fyllt 89, och har fotograferat oss och naturen sedan hon köpte sin första kamera som ung. Då var det små, svartvita bilder.
Hon har en kamera idag, som inte är dyr, men tar så vackra bilder, liksom alla vackra bilder som Du visar upp för oss!
TACK!
2009-06-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP