Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att flytta väcker många minnen på gott och ont


TIDEN

Ibland känns det som tiden rusar ifrån mig
när jag vill den ska komma till mig

Jag vill så mycket orkar inte med allt, det
sägs att ensam är stark, men det är inte
alltid så

Det känns som tiden bara försvinner, så
mycket jag har att göra, men min kropp
och mitt psyke behöver vila ibland

När man flyttar och går igenom allt som
finns i skåp och lådor hittas sådant man
glömt

Jag har funnit det som ger mig glädje, som
jag trott mig kastat bort, men längst in i en
låda låg den, dikten jag en gång fick av en
vän, när jag hade tungt och svårt, en dikt
som andas vänskap, verklig fin vänskap

Så fann jag obehagliga papper, papper som
inte var mina, som jag av någon anledning
sparat

Nu ligger dom i vardagsrummet och väntar
på att jag ska göra mig av dom, nu kan jag
det jag måste göra det

Papper som handlar om min avlidna sambo
och sådant jag inte vetat om honom, det gör
ont men är historia, jag behöver inte fundera
på det

Nu är det dags för mig att äntligen börja den
nya dagen, det har varit skönt att ha tagit det
lugnt den här förmiddagen, det behövde jag
verkligen


anits 16 juni 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-06-16 10:54



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Vackert formulerat. Alla behöver stilla sig, ha lite lugn och ro.

När man flyttar så hittar man även gamla minnen, och en del är jobbiga att se och läsa. Det som gör mest ont brukar jag kasta.
2009-06-19

  Rosen VIP
Som alltid, när jag läser dina tankar, känner jag mig nära dig och din vardag! Gillar ditt sätt att berätta och låta andra ta del av ditt liv...
2009-06-16

  Michaela Dutius
Du skriver så att du gör läsaren närvarande där i ditt rum
2009-06-16

  Ronny Berk
väl beskrivet de tankar som kommer vid genomgången av saker som sparats , som kommer i dagen när nya tider , nya rum förväntas...
2009-06-16

    ej medlem längre
bra skrivet...
2009-06-16

    sajo
Ja så väl beskrivet om hur flyttbestyr väcker minnen och får en även att stanna till en stund i tiden som är. En ny tid börjar då man flyttar och får lämna det gamla bakom sig.

En flytt leder ofta till något positivt. Gillar dina ord.
2009-06-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP