Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag hade en dröm inatt, den handlade om det här jag försökt sätta ord på


SKRIKET

Jag hörde skriket, men visste inte
varifrån det kom

Jag såg mig omkring, men det var
bara jag där och den som sagt något
jag inte förstod

Så hörde jag skriket igen, ett skärande
skrik som gjorde ont i hela kroppen

Men varifrån kom skriket?

När jag såg mig om, förstod jag det
var mitt eget skrik jag hörde

Nu hörde jag rösten som är hård och
kall, din mormor är död hon dog idag
på förmiddagen

Så hörde jag rösten igen säga, du
behöver väl inte bli så upprörd för
det

Jag minns än hur jag tänkte, hon var
min mormor och mamma i samma person,
det förstod inte du då, och inte senare
heller

Min mormor var borta, aldrig mera skulle
vi ha våra långa telefonsamtal, aldrig mera
skulle jag få komma och känna värmen och
doften av nybakat bröd hos dig

Jag minns än hur tankarna gick, hur morfar
skulle klara sig, men jag minns och glömmer
aldrig den hårda kalla rösten , som kom med
budet att mormor var död



anits 15 juni 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-15 20:53



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Mycket berörande skrivet, och det är klart att Du fick denna reaktion när Du förlorade både mamma och mormor - i en och samma person ..... men en del förstår inte, sådana som är känslokalla .....
2009-06-19

  Michaela Dutius
Ett svårt minne....ingen förståelse för det som mötte just då du behövde det som mest
2009-06-16

  Elaine.S VIP
Smärtsamma ord...
2009-06-15

  aol
så hemsk upplevelse lider med dej
2009-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Fasansfullt!
2009-06-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP