Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
solen tänk vad allt fötändras när den skiner på oss människor


SOLENS ÅTERKOMST

Ännu en morgon får jag vakna
av solen som väcker mig, med
sina vama sköna strålar

Jag undrade först vad det var
men det var solen, som hittat
tillbaka

Jag ligger en stund och ser ut
genom fönstret, ser en blå himmel
så underbart skönt, ljuset gör att
jag får kisa med ögonen, för att
se ut

Känslan att bli väckt av solen och
ljuset, gör att jag känner glädje
glömmer mitt trötta slitna jag för
en stund

Så går jag upp, tänker på vad min
dag ska innehålla, försöka få fatt
på en planta med förgätmigej det
känns viktigt

Jag häller upp en kopp med kaffe,
som just blivit färdig, det smakar
underbart, ser ut genom fönstret
det är så skönt att slippa höra
regnet slå mot rutan

Tänker bara göra det som känns bra
för mig idag, försöka vila mina leder
och min trötta kropp

Plantera lite det hoppas jag få göra,
det tycker jag om, det ger mig sådan
glädje, jag är lycklig när jag får göra
det

Solen fortsätter skina, några moln har
tornat upp sig på himmlen, det är varmt
ute, nu kan min nya dag börja, jag hoppas
den germig det lugn och den ro jag behöver


anits 17 juni 2009






Övriga genrer av anits VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-17 12:46



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Och underbar planering, plantering, Förgätmigej - och vila .....
2009-06-19

  Eaglemountains VIP
Underbart skrivet .....

Tänk att få vakna tidigt en morgon
Se hur vår sol gör allting så skönt
Jag älskar solen som värmer jorden
Tack käre Far för solen du gav

Tänk att få vakna tidigt en morgon
Utan att sakna natten som var
Jag älskar livet som du har skapat
Tack käre Far för livet som du gav


Eleanor Farjeon Sv. text och bearbetning: A. Frostensson. I-M Hörnberg.
2009-06-19

  Ronny Berk
såväl väderrapporten som fikastunden väl förmedlad, en text som andas
rofylld vardag...
2009-06-17

  aol
så underbart att få göra en sån dag
2009-06-17

  Larz Gustafsson VIP
Det är helt fantastiskt att se solsken strömma in när man s a s öppnar persiennen.
2009-06-17

  Carola Bouvin
Underbart är att få göra det som vi mår bra utav.
2009-06-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP