Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valmöjligheternas korridor

Står i den vita korridoren med massor av dörrar.
Alla har en färg.


Första dörren är blå.
Bakom den finns det okända.Det okända,men lockande.
Det där man inte kan stå emot fast nästan allt i ens kropp signalerar att man borde.

Den andra dörren är röd.
Där bakom finns mjuka kramar i solnedgången.Lugnande upprymdhet.

Grön är korridorens tredje dörr.Oändliga skratt på en grön sommaräng med en trygg hand i min.

Gul är fjärde dörrens färg.En välbekant uppenbarelse,fast på ett nytt sätt.Överraskande välkomnande närhet.

Resten av dörrarna är ännu låsta,jag har nycklarna i min hand...

Tar ett djupt andetag.
Ser på dörranra en sista gång.
Vänder sen om och går.

Nu har jag sett dem.





Övriga genrer av sotvinge
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2009-06-18 02:22



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Ärligt och nyanserat; man ser...väljer..och valet blev att du gick; modigt!
2009-06-30

    ej medlem längre
mm, det finns andra dörrar. ännu bättre dörrar. och man vet inte ens att man har gått igenom dem förrän man har lämnat rummet. ibland. du skriver så fint och klokt. eftertänksamt. kort o koncist.
2009-06-22
  > Nästa text
< Föregående

sotvinge
sotvinge