Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en märklig dröm som stannat kvar hos mig


JAG DRÖMDE NÅGOT UNDERLIGT I NATT

Jag drömde något underligt i natt,jag drömde om tåg
om människor jag inte mött på länge

Jag drömde något underligt i nat, om kvinnan jag mött
i en tid för länge sedan, jag drömde att hon satt snett
emot mig på tåget, såg frågande och mycket konstigt
på mig

Jag drömde något underligt i natt, jag drömde om kvinnan
som satt och såg på mig, hur hon plötsligt sa, känner
du inte igen mig

Jag drömde något underligt i natt, när kvinnan började
tala och jag hörde hennes röst, så mindes jag så väl
hur vi hade träffats

Jag drömde något underligt i natt, hur vi åter träffades
kvinnan och jag på ett tåg, började prata om hur livet
blivit för oss båda, sedan vi senast träffades för en så
där tjugofem år sedan

Jag drömde något underligt i natt, om kvinnan på tåget
och hur vi träffades första gången, det var ett mycket
fint möte där hon bodde på ett kloster, tillsammans med
några andra nunnor och ett par noviser

Jag drömde något underligt i natt, om hur kvinnan och jag
satt på tåget någonstans i världen, jag frågade och undrade
om hon bodde kvar på klostret, hon hade inte dom kläderna
på sig , som hon haft när vi möttes för länge sedan, nej
det är jag inte var hennes svar

Jag drömde något underligt i natt, om kvinnan vars namn
jag nu mindes som var Lena, hon berättade för mig om
hur hon blev utslängd från sitt kloster, när hon bestämt
sig för att läsa till präst

Jag drömde något underligt i natt, jag drömde om Lena
och hennes berättelse för mig, om vägen från nunna till
präst, hur hon levde nu och hur lycklig hon var, som stått
upp för sina drömmar

Jag drömde någor underligt i natt, jag drömde hur Lena
blev undrande och såg på mig, när hon förstod att mina
drömmar att en gång bli diakon tyvärr inte blev så

Jag drömde något underligt i natt, jag drömde om hur
Lena och jag satt bredvid varandra på tåget, pratade
om vår tro, om allt som ger livet en mening, tills vi måste
skiljas åt,Llenas tågresa var slut och jag fortsatte på min
väg hem

Jag drömde något underligt i natt, när jag vaknade kändes
det som detom drömmen var sann, att allt jag drömt var
verklighet


anits 21 juni 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-21 23:59



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Dröm...saga...det finns ett sagoskimmer över din fina text
2009-06-22

  Lars Hedlin
En dröm som i sin utsago kanske kan vara sann?
Bra skrivet väl poeterat...
2009-06-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP