"Tänk ändå vad man har sett under alla dessa år..." (Arne Imsen vid ett tillfälle då vi satt på gården på Bällsta och samtalade.)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Tänk ändå vad man har sett under alla dessa år..." (Arne Imsen vid ett tillfälle då vi satt på gården på Bällsta och samtalade.)


SPÄNNANDE TID

det var en spännande tid

när man sökte sig fram

försökte finna en identitet

det skulle dröja till allvar

och muckarkam

och fyrtioåtta somrars erfarenhet

när jag nu ser er i dag

minns jag själv hur det var

nu skulle bojorna sprängas för gott

för att man själv skulle kunna

ta föräldraansvar

och kunna axla det uppdrag man fått

här i min backspegel

ser jag allt i helt annat ljus

och det ska även ni göra en gång

först ska ni tömma ert

brusande sus-och-dus-krus

kasta er ut i ett djärvt tigersprång

för det ska experimenteras

gränser tänjas allt mer

och det finns pumpar ni ska springa på

ni ska försöka förändra

denna djävulska värld

forska, studera, försöka förstå

uppleva allt det där vackra

som hör ungdomen till

det porlar vildsint i bråkiga bröst

ni är som majknoppar

sprängfyllda av allt det ni vill

jag är augusti

och allt går mot höst

 

 

LARZ GUSTAFSSON    090627




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-27 16:24



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra ordat........
2009-06-29

  anits VIP
Mycket vackert, gillar den här, mycket...
2009-06-28

  Elaine.S VIP
Då och nu!! Det finns alltid ett sådant, jag tyckte om de här raderna Larz! Speciellt gillade jag
"ni är som majknoppar

sprängfyllda av allt det ni vill

jag är augusti

och allt går mot höst"
2009-06-28

  Måna N. Berger
Sedan kommer ännu en tid, efter augusti och september, och den bjuder på ytterligare erfarenheter, insikter och mognad.
2009-06-27

  walborg
Tack för stark text - ett arv till nästa generation från en erfaren man som vet och har erfarit och som själv har varit ung och inte glömt det.
2009-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP