Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara ett par minuter i den gamla lägenheten och jag kände ångsten, som ville tränga sig på


ETT PAR MINUTER

Ja, så har återigen hämtat lite från min
gamla lägenhet

Jag blev så sugen på att baka en kaka
men allt som jag behövde fanns kvar i
det gamla

Så efter att lagt på flyttkort i den gula
brevlådan, som finns vid Tempo här i byn
och varit in och handlat lite frukt till mig
och till barnbarnen, som snart kommer
till mig igen

Så åkte jag då till den gamla lägenheten
för att hämta det jag behövde och kanske
något mera

Redan när jag närmar mig huset börjar
jag må dåligt, jag parkerar framför porten,
vill inte bära det jag hämtar så långt

Jag skyndar mig uppför trapporna, jag låser
upp dörren och går in, idag låg ingen post
innanför dörren, det kändes skönt, annars
har det funnits något där varje dag, trots att
jag gjort eftersändning

Jag börjar plocka fram det som ska med, jag
tar inte av mig jackan, vill därifrån så fort som
möjligt, tar bara det jag behöver, sedan går
jag ut och låser dörren efter mig

Jag ser gardinen fladdra i ett fönster, titta du
tänker jag stoppar i det jag har i bilen och åker
min väg

Förra gången jag var och hämtade saker, kom
en dam ut tänkte stänga porten, jag bad henne
låta bli när jag höll på att bära ut saker från
trapphuset

Hon såg på mig mumlade att det blev så kallt
med dörren öppen, jag stänger den när jag är
färdig, sa jag till henne, hon muttrade något och
gick in till sig

Så nu när jag kom hem hade lusten att baka
tagit slut, men det är en dag i mogon också,
då kanske det går bättre

Nästa gång jag ska till min gamla lägenhet
tänker jag be någon följa med, då kanske det
går bättre och jag kanske inte mår så dåligt
som idag



anits 10 juli 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-07-10 16:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Larz här.
2009-07-13

    sajo
Vilken härlig bild du har till din text. Imorgon är en annan dag eller någon dag då lusten faller på tar du med en person som kan ge igen till denna dam med denna ilskna D Ö R RRRRRRRR

som kom rakt på mig idag.
2009-07-10

  Ronny Berk
mjuk päls på en fin fotomodell; berörande känslor väl förmedlade, visar på människors kyla trots öppna dörrar, hur gammalt finns kvar i nutid,
2009-07-10

  Lars Hedlin
TA dig tiden till att vara..
2009-07-10

  Larz Gustafsson VIP
Det är nog bäst att du plockar ut varenda pinal därifrån en gång för alla så att du slipper återvända igen.
2009-07-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP