Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har fått en vän, en vän med fyra tassar


JAG HAR FÅTT EN VÄN

Jag öppnar dörren till min altan, går
ut för att vattna mina blommor

Så fort jag stiger ut genom dörren,
då kommer den

Den vackra grå randiga katten, stryker
sig mot mina ben, ser på mig med sina
stora vackra ögon

Den följer varje rörelse jag gör, jag stryker
den över pälsen, genast sätter den igång
att spinna

Jag undrar så vems katten är, det kan vara
min grannes, en äldre man som inte gör
mycket väsen av sig

En dag när jag satt vid min utemöbel och
fikade, kom den hoppade upp på planket
som är mellan våra altaner

Jag blev rädd att den skulle hoppa ner,
precis som den gjorde när den hamnade
uppe på planket

Det gjorde den inte, den klättrade så fint
nerför planket, och sprang in till mig, jag
hade lämnat dörren öppen lite för mycket

Jag gick in och ropade på katten, genast
kom den och jag stängde dörren, vill inte
den ska få för vana, att kunna komma in
till mig

Det är inte säkert ägaren skulle gilla det,
så när jag är ute och min dörr är stängd
har jag en liten fyrfotavän med mjuka tassar
som kommer och hälsar på



anits 11 juli 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-11 23:18



Bookmark and Share


  Maria T
Vilken gullig vän du har fått
2009-07-13

  Bibbi VIP
Vilken solskenshistoria:-)
2009-07-13

  Jorska
Jag har ofta hört att det är inte vi som väljer katten, det är katten som väljer oss... Och det verkar ju stämma =)
2009-07-13

    leelee
Sâ sööööt!
2009-07-13

    ej medlem längre
Gulligt,
2009-07-12

  aol
en så gullig berättelse gillas verkligen
2009-07-12

    sajo
En sådan gullig katt en verklig vän som kommer till dig, han både ser och känner att han blir omtyckt av en sann djurvän såsom dig.
2009-07-12

  Elaine.S VIP
Fint och varmt berättat...
2009-07-12

  Larz Gustafsson VIP
Jättegullig katt!
2009-07-12

  Lars Hedlin
Härliga känsla..vackert nedskriven...
2009-07-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP