Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KRITISK

 

 

jag är kritisk

det fortsätter jag att vara

jag är skeptisk

och vill du kan jag förklara

varför jag inte

köper allt det jag läser

vad som styr mig

när jag avfärdar vissa teser

 

omvärderar

där systemet indoktrinerar

accepterar

inte allt som man presenterar

korrektivet

är en vägledning ut i livet

direktivet

det står skrivet och blev oss givet

 

 

jag har lärt av

En som älskar mig mer än alla

utan Hans kraft

skulle lärjungen inte palla

och i ljuset

av det kärleksbrev som Han sände

får jag klarhet

om välsignelse och elände

 

 

LARZ GUSTAFSSON 090713

 

 

 

 




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-13 18:10



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Kritisk, ska man nog vara, till vissa företeelser och kritiskt granska, syna i vecken, allt som presenteras. Vad man sedan köper, och i vilken utsträckning, det avgör man själv - efter granskningen.
Sedan vill jag tillägga att ordet "kritisk" i sig är värt en granskning..
2009-07-14

  mare VIP
Bra skrivet.....viktigt att ifrågasätta.....tänka egna tankar..
2009-07-14

  Elaine.S VIP
Kritisk är bra, både att vara det, och tåla det, när man själv blir kritiserad...det sistnämnda kan dock vara riktigt svårt.
2009-07-13

  Lili Samuelsson VIP
att ta allt för givet är nog blåögt, att faktiskt granska info, utifrån sig själv, det är ett bra sätt att se på saker och ting, jag säger så här aj lajk diss text, även om perspektivet inte är mitt
2009-07-13

  Majalis
Det är väl bra. Att vara kritiskt och se med sina egna ögon. Har man sedan hjälp av något ännu mäktigare så som du, så ska du vara stolt.
Kram
2009-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP