Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
igår hände det här, idag ser jag med glädje på min altan där ogräset nu är borta, men av värken att döma idag får jag igen för vad jag gjorde


OGRÄSET DET FÖRSVANN

Tröttheten och värken känns inte längre,
när jag gör det som jag älskar

Ogräset har återigen växt upp mellan
plattorna på min altan

Jag har sett på det länge, men det har
varit så mycket annat nu när jag har hållit
på med min flytt

Så, satt jag där med min kopp kaffe, såg
på ogräset, tänkte, jag gör det en annan
dag

Tiden gick kaffet var slut i min kopp, jag reste
mig, kände på den första maskrosen, den gick
så lätt att dra upp

Jag fortsatte dra upp maskrosorna, som var
många och växt sig stora och feta, allt regnande
har säkert hjälpt till med det

Helt plötsligt så hade jag rensat bort allt ogräs,
som jag lade i en stor hög mitt på altanen

Jag hämtade några bruna pappersspåsar, som
är för kompostering, gick med dom till soprummet
kände mig glad och lycklig

Äntligen har jag fått en liten bit att odla och sköta
om, precis lagom stort för mig, tröttheten försvann,
värken vet att imorgon är den värre, men vad gör det
när jag för en stund kände sådan glädje och lycka



anits 14 juli 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-15 09:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känner igen mig i din text. Gör man för mycket får man igen, men som sagt, det kan det vara värt!
2009-07-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP