Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag tejpade över mitt namn på dörren, skrev flyttat det låg enstor hög med post innanför dörren, har jag begärt eftersändning, så ska den fungera, jag vet hur det är, har jobbat på posten själv, vet hur många tänker


FLYTTBESTYR

Jag har plockat allt som var kvar i flyttkartonger
gjort rent kylskåpet, frostat av frysen

Tagit ner gardinerna och gardinstänger, dom har
köpt och har kvitto på det

Gardinstängerna skulle sitta kvar, det sa hyresvärden,
men när jag flyttade in fanns inga sådana, första tiden
lånade jag gardinstänger av en son, som köpt nya

Jag stod där på stegen med skruvmejseln i handen, kom
på att fästena var min också, så hade jag skruvat loss det
första, kände att det går ju bra det här

Det var bara det att stegen hade tre steg och inte två, som
den jag använder här, så det blev ett väldigt kliv, trodde jag
skulle ramla, men jag höll mig på benen

Så nu är jag lite blåslagen på både armar och ben, men
vad gör det när allt gick bra

Så bar jag ut det jag orkade bära ut i trapphuset, först
utanför min dörr, sedan nedför alla trapporna, där fick
det stå tills jag hämtat bilen, kunde inte bära ut allt, för
regnet gjorde sig besvär med att komma med en skur

På min väg hem åkte jag förbi våran återvinningscetral.
kastade allt jag inte behövde släpa med mig hem

När allt det var färdigt, åkte jag till pizzerian, köpte mig
en sallad, för att ställa mig och laga mat, dom krafterna
fanns inte hos mig just då

Etfer allt flyttbestyr och allt som varit, så tyckte jag att det
kunde jag unna mig, kände mig också värd det



anits 16 juli 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-17 00:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Absolut!
En dag av kamp. Och en tid av kamp.
2009-07-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP