Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MIN PILGRIMSSÅNG

låt mig bara

stanna upp

och vänta in

och känna in

och glädja mig

få distans

till allt det där

som hela tiden

vill försöka

kedja mig

trollbunden

av dåtiden

och skräckslagen

för framtiden

är sjukt och tungt

kastar ankar

långt ute till havs

där jag är oåtkomlig

allt är lugnt

fartygen jag

ser på håll

spelar faktiskt

ingen roll

jag klarar mig

komunikationen

med min Gud

fungerar bra:

jag ber

Han svarar mig

sommar, höst som vinter

dag som dag

går en och en

och många veckor små

blir till många månader

som blir till nya år

en stor och mäktig å

en dag närmre himlen

blanka vatten

speglar ljuset

av en solnedgång

tack, min Gud

för allt som varit

allt som komma ska

tack för min pilgrimssång!

 

 

LARZ GUSTAFSSON   090721




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-07-21 21:06



Bookmark and Share


  Maria T
Grattis till din vackra
pilgrimssång som
förmedlar tacksamhet,
glädje, trygghet,
bönesvar
2009-07-22

  Gigi
Mycket fint skrivet!!
2009-07-22

  Måna N. Berger
Grattis till placeringen!
2009-07-22

  walborg
Tack för en djupt gripande vacker text om tilliten till Gud som omgärdar oss på alla sidor och ser oss alltid som vi är, var vi än befinner oss i livet.
2009-07-22

  Mats Henricson
Mycket Starkt Indicium på Din Tro ! Ett Övertygande Vittnesbörd !
2009-07-22

  mare VIP
Bra skrivet , igen.....
2009-07-22

  Elaine.S VIP
En vacker sång och bön...
2009-07-21

  anits VIP
En mycket vacker pilgrimssång
2009-07-21

  Måna N. Berger
Ett vemod vilar över vattnen där, långt ute till havs, i ensamhet. Men jag är glad för din starka förtröstan.
Dikten är vacker och gripande.
2009-07-21

  Nils Teodor VIP
Vacker och djup!
2009-07-21

  hero40 VIP
En stark poetisk pilgrimssång
skriven med inlevelse och tankeskärpa.
Berörande äkta i sin framställning!
2009-07-21

    prima donna
Denna är spröd och vacker men litet sorglig och...ensam. En längtan efter sedan och inte Nu. Förlåt mig om jag klampar in... men jag skulle så gärna vilja ge dig en stor kram.
2009-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP