Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dag i veckan var det så här för mig


EN DAG

En dag var det den dag, som jag började med tusen
och en sak, det började med att jag skulle åkta och
hämta min tågbiljett, hittade inte bilnyckeln, jag letade
och letade, visste att jag nyss tagit fram den, så det
fick bli resevnyckeln, den ska ju användas den också

Så när jag var på väg hem, kom jag att tänka på
en affär jag skulle behöva besöka, var inställd på
att åka dit, men när jag närmade mig gatukorsningen
ändrade jag mig

Jag kände att jag ville hem, mina ögon kändes trötta,
så jag åkte hem, väl hemma kom jag underfund med
hur jag ville ha det i sovrummet, så jag började möblera
om

Det var då när jag höll på med om möbleringen, jag
mindes blommorna jag köpte dan innan, dom behövde
nog komma ner i jorden, jag plockade fram det jag behövde
ha och satte igång

Så blev det så att jag blev sugen på en kopp kaffe, gjorde
i ordnig mitt kaffe, satt där med min kopp i lugn ro, det var
skönt att sitta och bara vara, kände mig så trött

När jag satt och blev tröttare och tröttare, tänkte mig fem
minuter på sängen kanske, då kom jag ihåg, allt jag lagt
upp på sängen, när jag började flytta möblerna

Så då blev det fart på mig, snabbt gick det att få allt i
ordning, när det var färdigt var tröttheten som bort blåst

Jag såg ut genom fönstret, det hade börjat mulna på,
lika bra få det där med blommorna undanstökat, jag
älskar att hålla på med växter av alla de slag, så jag
tog fram det jag behövde för mitt planterande

Så fick jag se att blev gråare och gråare, till slut var
himmlen alldeles svart, så kom regnet, men det gjorde
ingenting, jag har tak där jag stod och planterade

Jag fick allt i ordning, men det har regnat av och till
sedan dess, så krukor och lådor med nya fräscha
blommor står hoptryckta under taket på min altan,
det gör inget det finns en liten plats för mig att sitta
på om jag skulle vilja

Bilnycklarna undrar ni säkert, jodå dom låg där jag
lagt dom, stressad som jag kände mig just då, såg
jag dom inte



anits 26 juli 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-07-26 10:07



Bookmark and Share


  aol
gillar din poesi så fint du formar orden runt dina dagar
2009-07-26

  Bibbi VIP
Stor igenkänningsfaktor.
Applåd för en så levande beskrivning.
2009-07-26

  Rosen VIP
En alldeles högst vanlig dag, där viljor dras om varandra...
kan vara frusterande många gånger
du ger mig en angenäm läsning, som alltid.
2009-07-26

    sajo
Oj så väl du beskriver en helt vanlig dag. Det kunde ha varit jag
så kan jag känna mig på morgonen då jag ska åka till jobbet och plötsligt vet jag inte vad bilnycklarna ligger, men då har jag haft en annan jacka.

Många applåder och hoppas växterna blommar och mår bra.
2009-07-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle ha blivit superfrustrerad.
2009-07-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP