Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När inget stämmer går solen ändå ner


Att spänna sin rygg
när lyckan går ur led
fördelar stegen lite stummare

Ekot sjunger sina nidvisor
när lyckan talar
med kluven tunga



Kvällsolen fräser på ytan

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-30 23:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Håniolerna", som Edgar kallade de dessa nidingar i sin bok "Tokfursten".
Även vi som inte är schizofrena kan få oss en släng av dem, de där förtretliga ekona eller rösterna.
Och vi kristna har ju brödernas åklagare som gärna serverar ormsoppa.
Alltsom oftast iklär han sig mänsklig skepnad och skäller på kristna på poesisajter.

Men jag brukar också tänka så: Allt går över, allt passerar, som det hette i en gammal tysk sång: "Alles geht vorüber und alles geht vorbei" (spelades oftai radio under de allierades terrorbombningar av Dresden och Berlin).
Dagen går - i alla fall.
2009-07-31

  LenaJohansson VIP
tyckte om den här
2009-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP