Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tidig morgon dimman ligger tät, det är augusti, morgonen känns magisk


I AUGUSTIMORGONENS GRYNINGSLJUS

Jag vaknar tidigt, går upp ser ut genom fönstren
ser hur hur dimman ligger tät över husen

Så börjar den lätta, jag står och ser skådespelet
när den börjar vandra bort över hustaken, hur den
lyfter och sänker sig

Naturen är förunderlig såvaknar solen till liv, himlen
är blå så blå, känner hur den gryende dagen börjar
vakna

Så kommer den röda bilen, ställer sig på parkeringen
mannen kliver ur , stänger och låser bilen, har förstått
att han jobbar på nätterna, när vi andra sover

Jag funderar om jag ska göra kaffe, men det är tidig
morgon, jag känner mig ännu trött, drar upp persiennen
i sovrummet, ställer fönstret på glänt

Kryper så ner i sängen igen, ligger och ser ut genom
fönstret, känner den klara friska luften, som kommer
till mig från det öppna fönstret, känner hur ögonen blir
tröttare och tröttare, till slut somnar jag om

Nästa gång jag vaknar strömmar solen in genom fönstret
himlen är blå, inga moln syns, det kommer att bli en vacker
dag, som gjord för att vistas ute, men först lite kaffe, nu är
dags att äntligen börja den nya dagen, och det med en
kopp gott kaffe ute på altanen


anits 6 augusti 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-06 09:39



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så rofyllt.
2009-08-08

  Fånga dagen
en härlig beskrivning på en morgon
mvh ak
2009-08-06

  Larz Gustafsson VIP
Jag sover bättre med fönstret på glänt.

Det är något "schpätziellt" (som en viss Szandor sade) med dessa morgnar.
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP