Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till dig som känner mig närmast


Förr var jag ingenting
Jag vandrade i en skugga
Tåredalar överallt
Och berg av ångest
Omgav mig
Moln av hat

Förr var jag ensam
Du var aldrig där
Trodde jag
Och ingen annan heller
Men jag måste haft fel
För du kom ju

Inte likt någon annan någonsin kommit eller kommer komma
En konung som kommer likt ett barn
Makalös i styrka, hjälplös i utseende
En hånad, piskad och slagen man
Hängd på ett kors av trä
Och förnedrad till bristningsgränsen
Men nu för alltid regerande
Jag vet.

Jag vet att nu är jag någon annan
För du har förvandlat mig
Öppnat mina lungor
Och gett mig luft
Inte bara för att andas
Men för att leva

Nu är jag någon annan
För ingen har älskat mig som du
Villkorslöst tagit hand om mig
Och tagit tag i mig
Varenda gång
Jag fallit

Nu är jag någon annan
För jag vet att varje steg jag tar
Pulserar av det liv du dött för
Och varje andetag jag tar
Genomsyras av det liv du gav upp ditt liv för

Nu är jag någon annan,
För nu är jag i dig.
Nu är jag någon annan,
För nu är du i mig.
För nu jag någon annan
För nu kan jag le.




Fri vers av Fenomena
Läst 345 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-11 16:25



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Makalöst!
Storslagen hyllning!
2009-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Fenomena
Fenomena