Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VÄLVILJA

välvilja strålar från himlen

solkatter bildas i spegeln

och som ett riktmärke lyser

ständigt den gyllene regeln

jag är begränsad och sårbar

kraften får komma från ovan

vittnesbörd talar sitt klarspråk

leder ditt hjärta till gåvan

 

 

århundraden har förflutit

ljuset har dock aldrig mattats

styrkan har kommit från himlen

mänsklig förmåga har fattats

korset har rests som en fyrbåk

mitt i det mörkaste landskap

stjärnan har sänt himlaljuset

även i dystraste grannskap

 

 

LARZ GUSTAFSSON 090818




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-18 22:14



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra skrivet.....
2009-08-19

  Måna N. Berger
Jag tycker mycket om den stilla rytmen i den här dikten, den flyter lugn och stark som en bäck från ett underjordiskt flöde, från hjärtådern.
2009-08-18

  Marie Å
Vackert och tröstrikt skrivet.......
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP