Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FJÄRRAN FRÅN PRAG -68

sval sensommarmorgon

som gjord för att kyssas vid havet

och trösta varandra med ord om att våren är årlig

vår resa går genom epoker

som med X-2000

vi dömdes av tiden

och domen förblir ovillkorlig

i värmen du alstrar

finns en islossnings

omvälvning inbyggd

i kyssens förvandling

vilar världar som dolts för mitt öga

i frihet från falskhet

så kan trygghet och tillit

få växa

när tron triumferar kan förväntningarna få bli höga

 

 

LARZ GUSTAFSSON   090821




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-21 10:28



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert att läsa och
ta till sig
2009-08-21

  Måna N. Berger
Mycket bra, tycker jag också. Jag gillar det här, en absolut sanning:

"vi dömdes av tiden

och domen förblir ovillkorlig"

Prag -68 har en särskild (personlig) innebörd för mig, men jag funderar på betydelsen här? Början till Glasnost? Det blev bakslag för tövädret -68, det kom att dröja tjugo år till, men en liten förelöpare var det. Eller kanske är jag helt ute och cyklar nu.
2009-08-21

    Tea Alex
Bokmärkes. Direkt.
2009-08-21

    Tea Alex
Det här måste vara något av det bästa jag läst av dig! Absolut!
2009-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP