Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fejden



hand i hand går nu sommarn och hösten
över rostbruna stränderna
som om de voro såtaste fränderna
och pratar förtroligt; glömska av tiden
men pyttsan inte varar den friden
det slutar som det alltid gör såklart
att de råkar i luven på varandra snart
joodå snart blåser det åter upp till storm
och så börjar deras vanliga gorm
och fram åker hagelgevären
och puts väck är den fina atmosfären
då gäller bara den stora bittra fejden
om vem som skall regera över nejden
ja sådan är jargongen
lika bra vika upp kapuschongen











Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 430 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-08-26 14:05



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Jepp så sant...du får då till de mest otroliga höstvarianter!!!:)
2009-08-31

  aol
ett så bra tempo och javisst börjar dom bråka
så fyndigt så man förstår.
2009-08-28

  Eva Langrath VIP
Fartfyllt text med en ny infallsvinkel tur att sommaren i alla fall får vinna över våren. :)
2009-08-27

    Maria Malm
Har aldrig sett det som om årstiderna bråkar. Det var intressant och lite annorlunda.
2009-08-27

    ej medlem längre
fint du beskriver det som komma skall...(tyvärr)...
lite annorlunda stil än du brukar men men jag gillar den:)))
2009-08-27

  © anakreon VIP
...och att med de träffade uppsöka Hädangången.
Calle
2009-08-26

  walborg
Riktigt friskt och kul dikt!! Visst - vik upp kapuschongen, skall jag snart göra!!!!
2009-08-26

  erkki
Din nya giv utvecklas väl! Kräver lite mer av läsaren. Vad sägs om att korta sista raden: Upp med kapuschongen? Annars får jag en härlig association till Olles skidfärd, med Kung Vinter och Gumman Tö osv. Schön stajl kompis!
2009-08-26

  Njord
Ja i den striden finns bara en vinnare .
Härliga Bodil ännu en av dina underbara verk.
Tack!
2009-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg