Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en märklig dröm, men vacker


EN VACKER DRÖM

Balanserande på regnbågen
såg jag hav och land, hur dom
flöt samman

Stående på mitten på den oranga
delen, såg jag huset där jag bor

Långsamt gick längre ut mot kanten,
det bar uppåt, här kunde jag andas
utan svårighet

Längst upp på regnbågens mitt
gick jag mot den yttersta kanten
där var ett rosa skimmer, som gjorde
mig nästan blind med sitt varma ljus

Jag började gå nedför, men bländad
som jag var, såg jag inte att jag steg fel

Virvlande föll jag längre och längre ner
mot jordens yta, hoppas jag faller mjukt
hann jag tänka

Innan en man med långt vitt skägg och
hår, fångade mig i sina armar

Jag såg hans bländande leende, och den
långa fotsida skjortan runt hans kropp

Välkommen mitt barn hörde jag hans röst
säga, precis innan jag vaknade, och förstod
att det var en dröm


anits 6 september 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-09-06 23:30



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Underbart berättat om att gå på löftets båge, och när man ramlar, bli fångad av den som beskyddar ..... vackert!
2009-09-16

  Elaine.S VIP
Ett särskilt varmt och fint skimmer över dessa dina ord...
2009-09-09

  Bibbi VIP
Helt underbar dröm.
Applåd!
2009-09-09

  tom boreland
körde in i en regnbåge med ekan en gång det var magiskt
2009-09-07

  Fånga dagen
Jättevackert skrivet som en saga
2009-09-07

  aol
såoerhört målande vackert
2009-09-07

  ~Hope~
Du målar upp en underbar bild med denna texten fylld av färger. Jag skulle dock kunna tänka mig att ta bort den sista frasen med:

och förstod
att det var en dröm

eftersom du säger att det är en dröm i rubriken samt att du avslutar:

Välkommen mitt barn,
hörde jag hans röst
säga,

precis innan jag vaknade,

och det räcker där, tycker jag..

Mycket vacker text!!
2009-09-07

  Christine Sabel
Mycket tjusig bild förresten
2009-09-07

  Christine Sabel
Fint, jag undrar jag var vi befinner oss när vi sover....
2009-09-07

  genni VIP
Den här gillar jag, mycket!
2009-09-07

  poetryGirl
vackert
2009-09-07

  Rosen VIP
Vacker dröm, den ligger säkert kvar inom dig för lång tid framåt!
2009-09-07

    ej medlem längre
Vilken skön dröm!
2009-09-07

  Lars Hedlin
VAckra rader
2009-09-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP