Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland kan det vara svårt att slappna av för att kunna sova


SÅ SVÅRT ATT SOMNA

i går kväll det var sent, jag var trött
huvudvärken gjorde inte saken bättre

så trött var jag att det var svårt att hålla
ögonen öppna

jag kom till slut i säng, kände mig piggare
tog boken för att läsa en stund

den stunden blev inte lång, vaknade med
ett ryck att boken for i golvet

lika bra att ta upp den, och lägga den
på hyllan bredvid mig

så jag gjorde det, vände sedan på mig
för att somna, jag gäspade och gäspade

men min trötthet var som bortblåst, jag
låg alldeles stilla en stund, lät tankarna
komma och gå

det gick inte alls, så jag gick upp, tog en
banan stod och såg ut genom fönstret

då hörde jag någon spola vatten, steg hördes
från lägenheten ovanför mig

jag varr inte ensam om att inte kunna sova
tänkte jag, innan jag gick och lamig igen

somna, det gick inte, låg och lyssnade på
bilar som körde förbi utanför på vägen

en parkarede strax utanför mitt sovrumsfönster
till slut gick jag upp igen, tänkte ska jag
starta datorn

nej, det var ingen bra ide, jag gick upp
värmde lite mjölk, strödde på ingefära
det sa mormor en gång var bra

nu började tröttheten komma tillbaka
så fort jag druckit upp mjölken, gick
jag till sängs igen

jag hade svårt att somna, det var varmt
i rummet, jag gick upp och satte fönstret
på glänt

jag låg och tänkte på dagen som började
gry, vad den hade i sitt sköte

kanske var det den jag var så orolig för, det är
då jag ska hälsas välkommen som kyrkvärd
i vår församling

det är säkert därför jag har så svårt att
somna är det sista jag tänker innan jag
faller i sömn



anits 13 september 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-09-13 16:12



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Även jag har haft en sömnlös natt ..... men fint berättat, jag skriver under på Maria T
2009-09-16

  Maria T
Grattis till detta fina
förtroende. Du blir den
perfekta kyrkvärden
2009-09-14

  M M Mannheim VIP
Att inte kunna somna betyder kanske att du inte behöver sömnen just då! Annars vet jag en bra sak, öl man somnar och så är det en väckarklocka, man behöver... gå på toaletten.
2009-09-13

    sajo
Kyrkvärd låter vackert. Du fyller en uppgift med din trygga tro.

Jag är så glad att jag börjat kunna känna tro. Hoppas oron släppte och du inte behöver oroa dig något mer.

Fast jag hoppar över bananen och mjölken om jag inte kan
sova. Löser lite soduko och sedan vet jag inget mer.
2009-09-13

  Bibbi VIP
Så väl att Du somnade till sist trots allt.
2009-09-13

  Larz Gustafsson VIP
Ibland oroar man sig undermedvetet.
2009-09-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP