Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mörk palett

 

Målar i de mörka tonerna

 
stålgrått svart dunkelblå
 
en bild av "persona no grata"
 
en bild utan försoning
 
en bild av smärta
 
 
av löje
 
av intighet
 
 
Målar så du inte ska förstå
 
inte väcka din sympati
 
inåtvänt
 
otillgängligt
 
och kargt
 
 
 
Inga pastellfärger
 
ingen sol, ingen vår
 
inga ord om kärlek
 
 
Jag målar i vanmaktens färger
 
i sorgens dova melankoli
 
 
försagd
 
oåtkomlig
 
gräver jag min väg inåt
 
fjärmar mig
 
närmar mig
 
 
varthän
 
 
det vet jag ej
 
 
 



Fri vers av Gisela Nordell
Läst 790 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2009-09-14 02:08



Bookmark and Share


  mike irow
vad bra...bokmärker!!!
2016-05-10

    Max Poisé
Kanontext Gisela. Esensen är fångad och språkbruket är både rikt och varierat.
2016-04-10

    Dan Myrbeck
Instämmer i *! Bra innehåll poetiskt förmedlat.

(En detalj: Ändra från "no grata" till
"non grata")
2016-03-07

    ej medlem längre
Stark!
2014-01-27

  Densen VIP
Hyschhh! Hör någonting till denna text, lite i bakgrunden...Jo! Är det inte...Carmina Burana;) Tycker att dessa rader är, även de, ett mästerverk;)
2014-01-26

  Mr Lindemann VIP
Ja, lite lyckas "medlemmen val" med ändå.
Typ, denna texten som når in i
stannar kanske även mellan själen och anden
hittar ro där
sedan sjunker den in i det undermedvetna
och pockar upp när den behagar
2009-09-17

    ej medlem längre
Håller med de övriga... denna text är oerhört bra!
2009-09-16

  * Ammi *
känslostarkt!
applåd
2009-09-15

  Suzy med punkterna
Detta är helt enkelt mästerligt!
Det bästa du skrivit i mina ögon.
Du växer verkligen
2009-09-14

  Ulf Lagerholm
jag har ju följt dig nu under kanske ett halvår, enligt min mening är detta den starkast lysande texten från dina tangenter hitintills, den handlar om sorg, att behandla ett sådant ämne är svårt, dels naturligtvis för att man blottar sig, visar sin nakenhet, men det jag främst tänker på är att framställningar som försöker gestalta just utsatthet ofta har en tendens att styra över mot det pekorala, det för svulstiga anslaget, du undviker med känslighet och skicklighet att falla i den gropen

gott detta
2009-09-14

    Herr Ångest
Bra och målande (be)skrivet.. hehe

:)
2009-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell