Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att säga nej kan vara svårt, men också lärorikt


ATT ALLTID STÄLLA UPP

att alltid ställa upp
aldrig säga nej

så har jag levat
och haft det för mesta

ja till och med nästan
jämt, ofta har det varit så

nu har jag lärt mig
mitt nej är ett nej

och det ska tas på
allvar, säger jag nej
så är det nej

så därför sitter jag här,
hemma i lugn och ro
med min stickning

har sagt nej, att ställa upp
med att hjälpa till med
serveringen ikväll

när det är mannekänguppvising
i vår hembygdsgård

på lördag är det öppet hus
tillfrågad blev jag om jag
ville ställa upp hela dagen

det tyckte jag var både för
länge och för mycket

ett par timmar eller tre
det kan jag göra

blicken jag fick, de sa allt
vad den personen tyckte
om mig och vad jag sa

men dröm om min
förvåning

när min vilja blev min
och det jag sagt blev
taget på allvar



anits 23 september 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-09-23 23:26



Bookmark and Share


    Maria Malm
Gott. Balans är hur viktigt som helst, i alla möjliga sammanhang.
2009-09-24

    ej medlem längre
Bra gjort, ibland måste man säga nej... Det är jobbigt vara alla till lags och det fungerar ju inte. Man måste orka också...
2009-09-24

    sajo
I dagens stressiga samhälle är det bra att kunna säga nej.
Bokmärker genast då nej är ett bra ord precis som Larz skriver.
2009-09-24

  Larz Gustafsson VIP
Ordet "nej" kan vara skillnaden mellan välbefinnande och att gå in i väggen.
2009-09-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP