Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
regn och blåst i natten väcker mig


REGN OCH BLÅST I NATTENS TIMMAR

söndagkväll ser ut genom fönstret
i gatlyktans sken ser jag att den
svarta asfalten är våt av regnet, som
nu börjar komma

det är läggdags och jag kryper ner
i sängen, drar täcket över mig, sträcker
handen efter glasögonen och boken

det blir inte mycket läsa, tappar boken
flera gånger, när den ramlar i golvet
släcker jag lampan

trött som jag är somnar jag nästan direkt
vaknar efter ett par timmat, att något slår
mot fönstret

går upp, drar upp persiennen, ser hur regnet
piskar mot rutan, det är bara ett par grader
varmt, tänker, faller temperaturen nu, så blir
det kanske snö av det här

släpper ner persiennen och kryper ner i sängen
igen, lite svårt att somna om, men det går efter
en stund

När jag vaknar nästa gång, ser jag ljuset
genom persiennen, stiger upp, går fram
till fönstret, drar upp persiennen, solen dess
strålar strömmar mot mig

ser på termometern, det är bara en plusgrad
ute på vägen kan jag se efterdyningarana av
nattens blåst och regn

det ligger grenar på gräsmattan, som blåst
ner från hängbjörken utanför mitt fönster
på vägen ligger vattnet kvar i alla gropar
som finns

solen lyser, det är måndagmorgon, en ny dag
och vecka tar sin början, snart är september
månad över

dagarna, veckorna och månaderna, bara rusar
iväg, det känns som om jag inte hinner med,
tiden rusar och snart har hösten och vintern
lämnat oss, och vi får njuta av våren igen




anits 28 september 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-28 14:23



Bookmark and Share


  poetryGirl
med mycket hopp i slutet
2009-09-28

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt mysig bild!
2009-09-28

  Larz Gustafsson VIP
Här är det storm och mulet, men hoppet om våren bär vi med oss.
2009-09-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP