Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när stormen viner utanför mina väggar


DET BLÅSER EN VIND

det blåser en vind inom mig
den ruskar om i mitt inre

ser ut genom fönstret, det är
inte riktigt mörkt ännu

kan se hur det blåser, regnet
piskar mot rutan, jag fryser fast
det är varmt i mina rum

björkens grenar snurrar runt
när vinden tar i, blommorna jag
plockade för några veckor sedan

hänger på planket som är mellan
mig och grannen, igår var dom
torra

skulle tagit in dom då, satt dom
i vasen som dom är ämnade för

nu har många blåst bort, bara
dom som sitter närmast väggen
finns kvar

jag kanske knutit upp dom för
dåligt, men det blåser nästan
storm där ute

glad att ha tak över huvudet
nu när vinden tar i, tänker på
dom som absolut inget har

vart tar dom vägen när vädret
är kallt och regnigt, har dom någon
som snällt förbarmar sig?

ger dom värme, något att äta
en plats att tillbringa natten?

den vind som blåser inom mig,
är ingenting mot hur dessa
människor har det



anits 3 oktober 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-03 19:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ännu en väldigt fin bild av dig!
2009-10-04

  Larz Gustafsson VIP
Framför allt tänker jag på alla dessa flyktingkaravaner, som inte ens har Stadsmissionens soppkök.

Brukar också ofta tänka på att jag är tacksam för vårt hem. I dag är mysfaktorn extra hög.
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP