Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag om någon känner väl igen min kropp, hur den fungerar bättre än vad den här läkaren gör


NATTEN MOT MÅNDAG 5 OKTOBER

natten kom, jag hoppades slippa min hosta
tog hostmedicinen som jag fått, dyr var den
men hjälpte den, nej

många kuddar under mitt huvud, la mig för
att läsa en stund, innan jag släckte lampan
det gick inte lång stund

förrän den började igen, hostan, ingen ide
att ligga kvar i sängen, jag gick upp, drack
honungsvatten, det lenade i halsen

stod med min kopp, såg ut genom fönstret
såg hur lamporna släcktes en efter en i husen
runt om

kröp ner i sängen igen, tog boken började
läsa, det gick en stund, så var det dags igen
det gick inte att ligga, jag gick upp satte
mig i fåtöljen

somnade en stund, vaknade av en hostattack
jag var både arg och ledsen, tyckte läkaren
kunnat lyssna på mig

för jag om någon vet, vad som hjälper när
hostan och det halsonda kommer, men han
lyssnade inte, antibiotika var inte att tänka
på, var vad han sa

när jag var drabbat av ett virus, gick till sängs
igen, hörde tidningen komma orkade inte gå
upp och hämta den

måste ha somnat en stund, vaknade av att
det pep någonstans, låg och lyssnade, gick
upp för att se vad det var

jag såg inget ovanligt, släckte lampan, då
hörde jag ljudet igen, nu förstod jag vad det
var, det var i mitt bröst det pep

somnade till slut om, när jag vaknade var det
första jag gjorde, att ta telefonen ringa till min
vårdcentral

den som sedan ringde upp mig, behövde jag
inte ens förklara varför jag ringde, dig får vi
titta på igen,sa hon

en tid fick jag, till samma läkare som i fredags
men nu förstod han bättre, halsen rödare och
svullen, hostan värre än förut, febern den hade
jag inte blivit av med, trots alvedon

den här gången fick antibiotika och en ny medicin
mot min hosta, tänk om han lyssnat på mig, då
hade jag kanske sluppit alla sömnlösa nätter

när jag kom hem från vårdcentralen, åt jag lite
mat tog mina tabletter, den nya hostmedicinen
jag var trött efter flera nätter med dålig sömn

så jag lade mig på sängen, drog en filt över
mig, försökte läsa en stund, men boken bara
for i golvet, så jag la ifrån mig den, och somnade

tyckte jag hörde det ringde på dörren, men vet
inte säkert, jag kanske bara drömde



anits 5 oktober 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-05 17:16



Bookmark and Share


    sajo
Hoppas antibiotikan hjälper dig. Stanna nu inne och kurera dig och kanske du lyssnar på en ljudbok så slipper boken ramla ned och du får ont av att den är tung.

Bra skrivet. Många krya på dig kramar.
2009-10-05

  aol
bra skriftat hoppas att antibiokan hjälpte kram på dej
2009-10-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP