Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett riktigt oväder drar fram här nu, jag tror inte Bongo vill gå ut


OVÄDER

med en kopp te framför mig
karlavagnen på radion

sitter jag läser några texter
skriver, när jag hör hur det
smäller på fönstret vid altanen

jag går dit, det är regnet, som
piskar mot rutan, stora hårda
regndroppar som om det vore
hagel

tänder utelampan för att se om
det är något som blåst iväg
låter den lysa

går och sätter mig igen, hör hur
vinden tar i, det tjuter där ute
nu vill nog varken djur eller människor
gå ut

hör regnet hur det piskar mot
fönstret där jag sitter, det hörs
röster därute i mörkret, en bil
rivstartar

någon ropar, så är allt tyst, jag går
och hämtar lite mera te, nu ser jag
att det börjar lysa i en del fönstret
runt om

många funderar nog vad som händer
hur det ser ut i morgon, om ovädret
har gett sig iväg, vilka spår det lämnat
efter sig

går och släcker lampan på altanen,
ser ut på den svarta asfalten, ser
alla vattenpölar ute på vägen

nu får natten ta vid, hoppas få sova
i natt, i morgon är en annan dag, med
nya möjligheter och förväntningar



anits 6 oktober 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-06 23:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Here Comes The Night", som det hette i en sång.

Tycker särskilt om slutet.
2009-10-07

  peter markurth
bra
2009-10-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP