Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar en vanlig torsdag i oktober


TORSDAG FÖRMIDDAG 8 OKTOBER 2009

det är varmt i lägenheten
ställer fönstret i sovrummet
på glänt

det blev genast skönare
ser ut genom fönstret i köket
sitter där med en kopp kaffe

det är tyst och lugnt, solen lyser
in genom fönstret, visar mig att
det kanske behöver putsas

jag blundar låtsas inte om att
jag ser vad jag ser, har varken
ork eller lust med någon putsning
av fönster

det känns kvavt, jag öppnar dörren
till altanen, går ut, det blåser inte
lite kyligt, men skönt med frisk luft

jag lämnar en liten springa öppen
när jag går in, det är varmt inne
nästan tjugofem grader, inga element
är påslagna

det sades när jag flyttade hit, att
det var kalla lägenheter, när det blir
vinter, skulle jag nog få frysa

jag får vänta och se, det kan inte
vara sämre än där jag bodde innan
flytten

sitter med ett korsord men går bet,
när jag nästan löst färdigt det, lägger
det åt sidan, kommer nog på vad det
ska vara, om jag väntar en stund

dags att plocka ur tvättmaskinen
hänga tvätten, för att sedan göra
i ordning lunch

vad jag ska göra för mat, det vet jag
inte, finns säkert något i frysen, det
gör det för det mesta, är väldigt bra
på att laga alldeles för mycket mat

det är bra att frysa in, så finns det något
en sådan här dag, när jag inte vet vad
jag ska laga till eller när lusten är försvunnen


anits 8 oktober 2009







Övriga genrer av anits VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-08 17:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Birgitta som bjuder på britt-sommar!
Underbar inblick ger du i ditt liv.
2009-10-09

  Larz Gustafsson VIP
I går hade vi 25 grader inne i lägenheten.
Och i dag har det varit toppenväder hela dagen.
2009-10-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP