Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FRÅN SPJÄLSÄNG TILL FYRA MED KÖK

Min spjälsäng stod

vid den skummande flod

som mynnar i havsvattnets sälta

Min mor, min far

var ett rekorderligt par

och aldrig behövde jag svälta

 

 

Min första cykel

var en Monark

och den höll

för det var kvalitet då

Det var långt innan nätet

Det var Folkets Park

Innan Wahlgrens

och Danny Saucedo

 

Och långt senare

bor jag i en stad

som ju Gavleån delar

i tvenne

Jag är frälst och fri

Jag är nöjd och glad

och definitivt ingen svenne*

 

 

LARZ GUSTAFSSON 30/4 2024

 

*) Ni förstår, kära ungdomar, när vi var punks hade begreppet "svenne" en annan innebörd än dagens rasistiska epitet. Det betydde medelsvensson.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 30 gånger
Publicerad 2024-04-30 07:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP