Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allvaret.

allvaret det blodiga allvaret
förföljelsen sen barnsben
blodiga barnsben
förbannelsen mot min mammas bröst
dessa livgivande kroppsdelar
och navelsträngen som kapades
på ett djupare plan
saxen som skar in i mitt undermedvetna
det kommer upp till ytan nu

allvaret det blodiga allvaret
när en syster blir en mor
och en mor blir ett barn
dramatik utöver det vanliga
och känslor som går överstyr
jag kastar mina spärrar i vägen

allvaret det blodiga allvaret
när en flicka inte längre kan le
när siffror och ord är överlevnad
och jag ignorerar viljan till lek
hatar mig själv
för att ingenting räcker till
jag sluter mina ögon hårdare
men kommer inte undan
dessa krav där det naturliga spolats bort

allvaret det blodiga allvaret
blodet sen barnsben
det gör mig lugn




Fri vers av Linda A
Läst 561 gånger
Publicerad 2005-10-14 19:50



Bookmark and Share


  Helen_Varghierta
Det är som att följa din historia vers efter vers och sedan komma på att en dikt blir så mycket träffsäkrare desto mer sanning det ligger bakom.

Och det är stunder som denna som man skulle vilja ha förmågan att byta ögon med människor så de får se en skymt av sig själva genom någon annans blick och veta hur jävla stark de är, vad de egentligen har gjort.

Om de bara visste...så kanske blodiga barnsben kunde bytas ut till dansande framtidsben...




(Förresten.... jag tänker som vanligt komma med ovidkommande info... din nya bild är väldigt vacker. )
2005-10-16

    Tow doll
bra dikt!!! jätte bra
2005-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A