Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näckrosen



I eoner av tid

färdas jag på djupa vatten

över höga berg

och under

regntunga skyar


jag tar mig genom

ökentorra landskap

vinande höststormar

brinnande skogar

tropisk värme

men även

de djupaste av dalar




stormvindar

piskar mig hårt

river sönder mina kläder

får mig att

skaka av köld -

för att i nästa stund

förvandlas till

sådan hetta

att jag nästan kvävs


men så finner jag den

så vacker

ren och värmande

och den symboliserar

allt det där

jag inte visste

om det ens fanns -



den allra sannaste


och djupaste


av



kärlekar







Fri vers av Junitvillingen
Läst 401 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-10-12 10:19



Bookmark and Share


  Peter Jr Eriksson
som alltid .galant!
2009-10-21

    ej medlem längre
jätteskön läsning.Tack!!
2009-10-14

  Annmargreta
Så underbart om näckrosen-bifogar en text jag skrev 2007 finns en bild påmin a texter men den gick inte att kopiera över.

NÄCKROSOR.
Ro ut

en bit i en eka.

Hör skvalpet av vattnet.

Titta på växtligheten på vattnet.

Se på näckrosorna

dom har

nått ljuset från bottnen.





Poesi av Annmargreta
Läst 257 gånger
Publicerad 2007-07-05 kl 10:39
2009-10-12

    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt med näckrosen som den sanna kärlekens symbol...ja vad att säga..jag älskar dessa vackra innerliga rader - framförandet -känslan..häri - varmaste applåd
2009-10-12

  stenen/ Yv Ericsson
Så skönt att läsa! Det behöver man, bokmärke
2009-10-12

  sulimaa
Då är allt underbart ...då kommer lugnet fram ...vackert och skirt!!
2009-10-12

  Cosmic Johanna
Vackert skildrat om en kärleksresa,

och jag älskar dina bilder, denna är underbar.

applåder!
2009-10-12

  Larz Gustafsson VIP
Den är mödan värd.
2009-10-12

  Spir@
Otroligt vacker o innerlig!
2009-10-12

  etthjärtaäralltidrött
Bokmärkes!
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen