Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen med mejseln

Jag säger dig att den mannen
han bär en smälta under sin kåpa
han byter ett missbruk
mot ett annat, ett ständigt, ett oanständigt

annat

han raspar med krökta verktyg, med stålverktyg, krökta av vinden, vinda,
hårdare mot bordet, hårdare
gör gropar, kratrar, gräver

spår;

där skall han spilla sin smälta,
sin heta säd
sitt hjärtas varma tålamod
och sedan tiga om det

för all tid, all tid, all tid.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-16 17:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund