Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gröna bänkens välde

Vi ser männen som arbetar
hetsigt och utan att samtala
utan att höra
till.

De är tänderna, maler
pressas mot varandra som metalldelar,
mjukt brända falsar

Och de vet
de vet att skadan aldrig åsamkas
av dem enskilda
utan av det motsatsförhållande
som tilldelats dem.

Från utsiktspunkten
den gröna bänkens välde
förkastar vi dem.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-26 06:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund