Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild fotad 24 okt i Stockholm, nära Vaxholm


Min lillasyster och jag



Två år hade gått

utan att vi setts -

men så bestämde jag mig!

Nu åker jag till huvudstan!

Så sagt och gjort -

och äntligen, äntligen

fick vi ses

du min älskade syster

och jag


som småtjejer dansade

vi omkring

på vår barndomsäng -

klädda i blommiga

sommarklänningar

och med håret i flätor


vi klippte pappersdockor

lekte kurragömma

och gömde oss

i höhässjorna -

hoppade hage

målade påskägg

och delade hemlisar


badade i älvens iskalla vatten

plockade blommor

spelade badminton

under midnattssolshimmel

och sjöng

av hjärtans lust


så blev vi lite äldre

och började spana på killar

vi var ständigt förälskade

men föremålen växlade

vi åkte motorcykel

och raggarbil

målade naglarna

och köpte

våra första mascara


sedan många, långa år tillbaka

bor vi drygt 100 mil

från varandra

träffarna har blivit färre

men mötena desto mer

värdefulla


vi pratar minnen

men delar också nuet

djuppratar och tokskrattar

om vartannat


mina två veckor i Stockholm

denna oktobermånad

sparar jag

som ett vackert minne

djupt i mitt hjärta


och alltid, alltid

ska jag älska dig

du, min så dyrbara

lillasyster






Fri vers av Junitvillingen
Läst 321 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-10-28 18:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Syskonläsgott
2009-11-04

  bortanu
nu längtar jag efter min lillasyster ännu mer.
2009-11-02

  sulimaa
Åhh så fint!! Så känner jag för min syster oxå!!! Lyckos oss som har våra systrar!
2009-10-29

  Suzy med punkterna
Så fiiint skrivet om systerkärleken
2009-10-28

  erkki
En vacker hyllning till en vacker relation. Önskar att alla hade det så. Blod är ju tjockare än vatten brukar det heta.
2009-10-28

  devilsangel
Så fina och kärleksfulla rader till syrran! Hoppas du visar henne :)
2009-10-28

  walborg
Härligt att läsa! Tack!
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen