Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En påse ångest och ett paket camel blue, tack



Min bröstkorg hoppar bungyjump
du vet ut över kanten och sen tillbaka upp
igen

med sommarflätor i ditt hår
och frost på dina kinder klistrar du höstlöv på dina fönster
för du får inte missa evolutionen säger du


den biologiska evolutionen,
när allt förs vidare
generation till generation


det har du läst på
wikipedia


och världen ändrar färg framför våra ögon

 

som vinterbleka kroppar på stranden
eller karamellfärg i saften

och jag blundar alltmer,
ska du veta
för om jag missar mer så måste någon berätta
och då har jag en bra anledning att vara med

fast det betyder
att jag står utanför nu

 

men jag tänker ringa dig någondag
och blåsa bubblor genom ditt fönster
Lämna avtryck i din trappuppgång så du minns

måla nagellack på dina räkningar
skicka tomma kyvert och
pressa ner ångest i ditt brevinkast


du kommer förstå
tillslut





 

 

och jag granskar lövhögar och stränder för att skymta dig
på avstånd
även om det liksom inte är den tiden på året än

 

 

 

 





Fri vers av *Camilla*
Läst 391 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-11-01 22:30



Bookmark and Share


    shamii
jag har saknat dig här...
2009-11-02

  Catharina Edin
'pressa ner ångest i ditt brevinkast' - gillar denna dikten!
2009-11-01

  Miss Mod
Applåderar stort.
2009-11-01

  etthjärtaäralltidrött
Bra, mycket bra.
2009-11-01

    ej medlem längre
Ja och bra.
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

*Camilla*
*Camilla*