Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tanke i nattens mörker


Sant eller falskt


Dikten om kärleken kan vara sann eller falsk
liksom bilden av kärlekens drömmar
Att lusten i lustens flammande nu är sann
betvivlas av många
då svikna löften i kärlekens stund
länge svider och plågar

Att tron för envar som bär äroblå och lika som lingon
men ingen rädder för varg eller björn
som aldrig hört talas om sådan
Med det vill jag säga
och poeter på det bestämdaste rekommendera
att hålla tunga för tand
om inte versen är verklig och sann,
men därmed inte sagt
att det skulle vara fult att ljuga
- lite grand...




Fri vers av Bizon
Läst 245 gånger
Publicerad 2009-11-17 04:36



Bookmark and Share


  Ingrid Ottosson Losell
Ja, lite kan man väl tillåta sej att frisera - det vi kallar
vita lögner kan ju t.o.m. vara taktfullt ...
2010-04-10

  Pyrén
Kan verkligen hålla med Stargazer, det är inte ofta man läser en dikt på det här sättet. Jag är väldigt imponerad och tagen. Toppen!
2009-11-17

  The Stargazer
Kärleksdikter brukar ju vara väldigt känslosamma, skrivna i stundens hetta, vare sig de är lyckliga eller olyckliga. Det är inte ofta man får läsa en så här eftertänksam och klarsynt dikt om kärlek, och visst ligger det mycket sanning i det du skriver. Jag gillade det här, särskilt det klockrena avslutet.
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon