Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensammast i världen

Du smakar tandkräm
och jag, gul blend

dina tänder är vita
likt snön som tindrar
över järnvägsspåren

vi har täckt staden i en slöja
med ångest och kyla
men under våra täcken är vi säkra
vi två
ensammast i världen

även fast sången slutade
med sommarens sista värme
minns jag våra kalla nätter
din andedräkt mot min kind
och mina fingrar i ditt hår

vi har dränkt staden i ett hav
av tårar och krossat glas
men i våra minnen
är allt fortfarande vitt
och tindrande

som ditt sista leende
innan det dog
du stod i dörren
och tårarna var mina
fast dom rullade nedför din kind

du har flytt staden
och jag bor kvar
i ett minfält av våra liv

du är säker och jag är kall




Fri vers (Fri form) av Jazz Baronen
Läst 415 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-11-18 09:24



Bookmark and Share


  B-Nita
Verkligen bra skrivet!
2009-11-18

  Junitvillingen
Berörande skrivet...

"du stod i dörren
och tårarna var mina
fast dom rullade nedför din kind"

...mycket känslor här, jag läser, påverkas och tänker att du har gåvan att formulera dig - fortsätt så! Stark text!
2009-11-18

    ej medlem längre
fin, bra skrivet!!
2009-11-18

  Mr Lindemann VIP
Det var på något sätt begåvat skrivet så
ger mersmak i munnen
denna dikten
skriv mera,
vettja
2009-11-18

  mare VIP
Mycket bra skrivet......
2009-11-18

  lycksele
Minnen med vemod.
Ensammast ... med två 'm'
2009-11-18

  etthjärtaäralltidrött
Jättebra, känslig och vacker text!
2009-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Jazz Baronen
Jazz Baronen