Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En enkel poetisk biografi


Liksom nu.



Nu stundar tider för återläsning
repatriering i mina dammiga diktarkiv
Varför är läsning min tillflykt och dagliga tidsfördriv?

Min mor sa: Du är speciell, min son!
Far sa: Du är imbecill, min son!
Både ock basunerades i mitt inre med närhetens megafon

Jag trodde de mina,
de trodde de kände de sina,
och jag gick på mina efter mina
i den sociala praktiken.
Jag förstod mig på grammatiken,
men inte fysiken,
därtill var min kropp en boja.
Ord var min frälsning och boja,
simultant.
Jag raljerade i ordlekar snabbt och vant.
På östgötska - så dant - och som de lärde.
Liksom nu.




Fri vers av Janjohan
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-17 22:01



Bookmark and Share


  Miss Mod
Fantastisk återgivning
2009-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan