Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julbrickan




Brickan har motiv
av vår favoritkonstnär -
glada, skäggiga tomtar
som juldansar
i ett snöigt vinterlandskap

den är ett fynd!
köpt på second hand
för en mycket billig penning

ville överraska dig
med glögg och pepparkakor
och en liten present -
allt dukat på
den färgglada julbrickan

men det blev inte så -
du fick varken se brickan
eller ta emot
min enkla, lilla gåva

jag befann mig hos släktingar
när budet om
din hastiga bortgång
nådde mig
och i chocktillstånd
befann jag mig plötsligt
på tåget hem -
en dag tidigare än beräknat

brickan tar jag fram
varje dag
dukar den med hjortronglögg
eller te och smörgås

jag dricker min glögg
äter mina mackor
dricker mitt te
men jag gör det
med sorg i själen
tårar på min kind

och en enorm saknad

efter dig käraste...




Fri vers av Junitvillingen
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-19 00:56



Bookmark and Share


  sulimaa
Åhh gumman ...sänder styrketankar din väg ...du skriver så ömt och naket om din smärta ...varmaste kramar <3
2009-12-19

  JLindh
Vilken värme av saknad kärlek,
sänder dig min vän,
den ömmaste tröstande kram.
2009-12-19

  Yrre VIP
Så svårt att mista sin halva, vareviga sekund saknas.

kärleksfullt uttryck i de svartaste.
2009-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen