Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om så bara under tystnad




Du...

gå inte över

till andra sidan vägen

när du får syn på mig

låtsas inte vrida och vända

på varorna i butiken

för att slippa möta

min blick

ta inte omvägar -

jag ber dig!


javisst har jag sorg

jag har ju mist

mitt livs stora kärlek

men du...

min sorg är ingen sjukdom

som smittar

jag tänker inte heller

klä dig med min gråt


kanske fäller jag tårar

men jag varken kan

eller vill hejda dem

dessutom hjälper de mig faktiskt

att orka vidare


du behöver ingenting säga

jag kräver inget alls

var bara den du är

så kanske jag klarar sorgen

i alla fall lite, lite lättare


huvudsaken du inte

viker undan

utan finns där -

om så bara


under tystnad...







Fri vers av Junitvillingen
Läst 354 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-12-23 17:35



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Bra att du belyser med dina ord!
Man orkar inte ta in ord när man har sorg
så en blick, en kram, en värmande hand räcker långt, väldigt långt för att orka! Varm kram till dig*
2010-01-01

  Suzy med punkterna
Ingen skulle vika med blicken inför det äkta..........
Jag ser dig min vän och jag ser din sorg...... önskar jag kunde göra mer.
2009-12-25

  Redeemer
Finns här på nätet iaf. Läser och tar del av din sorg!
2009-12-24

  walborg
Starkt och urbra och sant skriver Du, kära fina människa Anitha!
Kram! Walborg
2009-12-24

  Elaine.S VIP
Ibland är det svårt att veta hur man ska bemöta sorg, för det rör upp mycket inom en själv. Dina ord är viktiga, de förklarar vikten av att våga möta
2009-12-24

  sulimaa
Så fint uttryckt hjärtat...jag finns här i vått och torrt, i sol och regn och genom ljus och mörker...varma tankar till dig<3
2009-12-24

  Valdemar Anders
Känner igen mej i den du beskriver... Det skulle kunna vara jag tills för två år sedan. Nu tvekar jag inte att gå fram och beklaga sorgen till den som mist någon nära eller kära...
Så försök förstå den personens reaktion. De påminns bara om att det lika gärna kunnat vara en egen kär vän...

Bra skrivet och på pricken likt!
2009-12-23

  Trädflickan
Så sorgligt att du mist din kärlek. Beklagar verkligen.
Många är rädda för döden och att möta en som sörjer. De påminns om sin egen dödlighet. Vet inte heller vad de ska säga. Men man behöver inte säga så mycket. Bara mötas.
2009-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen