Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svårmodsblues

Har suttit här i timmar
med nötta drömmen
och orden i min hand.
Som om jag alltid simmar
mitt liv mot strömmen. -
Och det är långt, så långt till land.

Har skrivit mina sånger
för drömda hamnar
och män som jag på drift
Har gjort det tusen gånger,
men alla famnar
var bara rus, ett ljus, ett gift.

För allt som borde blomma,
men skulle fela
och bli en vissnad ros.
Jag lever i det tomma.
Jag måste spela
min svåra svårmodsblues.

Jag sitter kvar och rimmar
i sena natten
i detta tomma hus.
Som om jag alltid simmar
i mörka vatten. -
Och det är långt, så långt till ljus.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 570 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-12-23 19:21



Bookmark and Share


  firefire
så snyggt Erik,blues är en känsla och den har du träffat mitt i prick!
2010-01-14

    JJ VIP
Fasen glömde ju att nämna formen! Snyggt! Mvh. JJ.
2010-01-05

    JJ VIP
Blues är min melodi! (ler). En väldigt bra dikt med äkta blueskänsla enligt mitt ringa tycke! Solklar applåd! Mvh. JJ.
2010-01-05

  aol
underart känslosam nära poesi, känner igen nåt inom mej,
2010-01-05

  Bibbi VIP
Oändligt bra skrivet i all sin sorgsamhet.
Applåd.
2010-01-05

  Lilla My* VIP
Gillar bluesen du skriver här!
Bifogar här blues...
http://www.youtube.com/watch?v=4Ou-6A3MKow&feature=related

2010-01-03

  Knickedick
mmm vet hur det känns, svårmodet på natten är värst
2009-12-25

  Elaine.S VIP
Helt underbar att läsa, mycket blues i de här orden, rimmande på ett sätt som smälter i munnen. Som en god konfekt trots sitt vemod.
2009-12-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Långt till ljus!
Tänd ett ljus!
Det lockar!
Kan bli glädje-
krockar, ok...
För vackra bluesen
ja tackar och bockar!
*******************
2009-12-24

    ej medlem längre
Underbart fin dikt om svårmod med härliga rim. Gillar upprepningarna i rimmen:)
Mycket snyggt Erik! Sparas!
2009-12-23

    ej medlem längre
Ja, sitter bra!
2009-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Makalöst snyggt!
Beundrar verkligen denna blues.
2009-12-23

  Paradox
Väldigt fint!

// Sal
2009-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L