Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gävle, här har jag äntligen funnit mig själv.


Solo är kvalité Gud

På en gata lite söder om centrum
med datumparkering och balkongrökare
har jag byggt min nya grund för hand

Här i närheten av konsum och ett nattöppet café
slipas ögon mot kurslitteratur
medan jag skapar stadiga väggar i ett kostprogram

Kvällens TV-ljus masserar trötta muskler
och alla optimala hand-i-hand-historier är borta
för jag gillar solot nu Gud

Med kinden mot en vuxenvärld
och studielån under kudden
har jag världen på min sida

och jag tror jag stannar här
vit i snö
Jag tror jag vet

för trots ett minussaldo
har jag aldrig känt mig rikare
än här lite söder om centrum
i staden med kaffedoft och hockey




Fri vers av Spegelvänd
Läst 547 gånger
Publicerad 2005-10-24 18:56



Bookmark and Share


  theo zeylon
Härlig och varm skildring av ditt liv. Säkerheten sipprar liksom fram mellan raderna. Eller nåt :).

Theo
2005-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Spegelvänd
Spegelvänd