Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommaren 2009

 

sexton år, ett helt liv
inget begärt, hon fick smaka kniv
sjutton år, kan man springa ikapp
en kyss, livet spelar spratt
en orolig vila, över kanten där

vem bestämmer vems liv som ska spillas

det kanske är något i vattnet
ungdomskällan är smutsig
samling på café tratten
mönstret i år är rutit
det är nått att bära upp
sista dagen i livet
innan man får ett äckligt hugg
av någon som förälskat sig i kniven

du blev bara sjutton år
det är ditt hela liv
du blev bara sexton år
det är ditt hela liv




Fri vers (Fri form) av Mike
Läst 341 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-26 03:04



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
En tuff text att läsa! Det där onödiga våldet som släcker oskyldigt liv...och så den där frågan...varför har man egentligen med sig en kniv ut när man ska "roa" sig! För mig är knivar synonymt med att tälja en barkbåt om man ska ta med den ut! Broderar ut i kommentaren och tycker synd om alla "osäkra barn" som måste ta med sig svärd ut för att "försvara" sig!
Bra att du skriver om det vi inte vill läsa om i tidningsrubrikerna!
2009-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike