Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till emma, som är en människa som helt enkelt är obeskrivbar...


Luftmotstånd


visste du att man tappar andan när man är i för högt luftmotstånd?
visste du
att när jag föll förut

slutade jag andas?

jag tror att du visste,
för precis innan jag svimmade av syrebrist

skakade du mig
hårt
och
länge

så att jag plötsligt
kippade efter andan

som om jag just glömt bort hur man gjorde
och skulle lära mig igen.

visste du det, emma?
hur du sakta andades varje andetag med mig
för att visa mig att jag inte var ensam.

visste du att luftmotståndet sjönk
och istället för att falla

började jag att sakta dala

marken närmade sig inte längre lika fort
inte lika skrämmande

och till slut
kunde jag landa...

utan att skadas

med fötterna först...




Fri vers av candela
Läst 378 gånger
Publicerad 2005-10-24 22:33



Bookmark and Share


    BrokenHearted
Håller inte med föregående. men det är väl olika för alla!
jag läste på bra och jag tycker att flytet var fint i denna dikt.. jag gillar dina radbrytningar också..
tyckte det var fint skrivet .. förstår inte föregående kommentar
2005-10-28

  Daniel_78 VIP
Oftast är personliga känsloutsagor det bästa
speciellt när de är så ärliga och öppna som denna
bra språk och flyt.
Jag vet inte om jag är för eller emot radbrytningarna
vissa är lite svåra kanske, men tillför också ett tempo
i läsningen.
2005-10-25

  Nightngale
ärlig patosstämd minneshyllning
2005-10-25

  Sländan
Vackert om hur befriande det kan vara att upptäcka att man inte längre är ensam. Fin, tycker jag!
2005-10-24
  > Nästa text
< Föregående

candela
candela