Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kall december.


bara för en natt

klockan slår 23:57
och jag känner hur ditt hjärta bultar
för en kväll
har du fått mig att känna mig lite mer
levande
lite mer
rosenröd

* * *

i en annan del av stan gråter
någon
följer regnet som smattrar mot rutan
och känner sig lika hopplös
som
en groda utan ben

* * *

jag ler och
märker inte ens att det regnar
det borde vara lika mycket sol ute
som inombords

jag har någon som håller om mig inatt

* * *

en pojke på 16 vårar
ligger i sin säng och förbannar sig själv
för att han faller så lätt för
rödhåriga flickor med kajalstreck runt ögonen
för de faller aldrig för
honom

* * *

du håller min hand
hårt
jag kryper tätt intill
känner dina andetag i min nacke
och din värme gör mig lite mer
trygg

* * *

tre kvarter ifrån
sitter en flicka på sitt golv och
klipper isär fotografier
från en tid som varit
en tid hon saknar
en tid hon älskade
men där kärleken tog
slut

* * *

jag vågar inte tänka på morgondagen
på dagen då du åker
vill leva i nuet
vill leva och vara rosenröd
med dig

* * *

utanför smälter snön
regnet faller hårt och
månen göms bakom molnen

hjärtan går sönder

människor gråter

* * *

jag ler
och allt jag kan tänka på är att
jag har någon som håller om mig

inatt




Fri vers av julia.s
Läst 400 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-01-03 23:29



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
både i novellform som i diktform skriver du helt utomordentligt bra
2016-08-04

  oMareld
du har beskrivit
verkligheten
otroligt
bra


Visst är det så?

vi kan ej sörja alla människors lidande
isåfall
skulle vi få gråta varje dag
varje timme
varje minut

och vi behöver glädje för
att överleva
2010-01-15

    sårosa
åååå.. underbar
2010-01-06

  eelinpersson
"en pojke på 16 vårar
ligger i sin säng och förbannar sig själv
för att han faller så lätt för
rödhåriga flickor med kajalstreck runt ögonen
för de faller aldrig för
honom"

väldigt vackert.
2010-01-04

    ej medlem längre
Drar en suck av hur den berör.. hur vackert den sätter sig i bröstet och lämnar spår..
2010-01-03

  Nina Nightwish VIP
Vackert, får en klump i halsen..
2010-01-03
  > Nästa text
< Föregående

julia.s
julia.s