Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den upplevelse jag sökte

Överraska mig gärna 

 

med hittills okända

 

perspektiv

 

 

 

Jag vill också bli full i skratt

 

över en förvrängning 

 

av det jag tagit för givet

 

 

 

Regnskogsfolket ser häpet

 

ut över det öppna landskapet

 

för första gången

 

Visst är det boskap de ser

 

framför sig

 

men bocken är inte större

 

än en skalbagge

 

 

 

Jag kan tala om för dig


.......... min kära vän

 

.......... som bara hört berättas


.......... att det finns en måne

 

.......... ovanför trädkronorna

 

att det du upplever

 

är avstånd

 

 

 

Återgälda den erfarenheten

 

Jag tog er till savannens rand

 

Vad har du i beredskap för mig

 

 

 

Han tar min hand i sin

 

Leder mig in bland träden

 

Vi går i dagar

 

Allt är grönt

 

Grönt

 

Grönt

 

 

 

Till slut står vi på den plats

 

där vandringen började

 

 

 

Jag har inte upplevt någonting

 

 

 

Han försvinner in i grönskan igen

 

och jag återvänder till min värld

 

En transport tillbaka

 

till civilisationen

 

 

 

Mitt i dess brus 

 

inser jag 

 

att den uteblivna upplevelsen

 

var den upplevelse jag sökte

 

Därmed förringad till något jag förstår

 

 

 

Under ett regnskydd av 

 

gröna blad

 

ligger någon

 

med kinden 

 

mot den fuktiga jorden

 

och betraktar

 

en skalbagge

 

stor som en getabock




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-05 22:42



Bookmark and Share


  Anna*
Allt behöver sättas i perspektiv och det är intressant att följa med på en resa i det för oss okända.
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen