Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon slags tvekan

 

Jag vågade vänta 

 

såg efterklangen komma

 

som ljuspar i en gregoriansk procession

 

svalkande händer runt min strupe

 

gökungen rymde

 

 

Stannade kvar vänd runt min midja

 

i någon slags tvekan

 

kluckande medhåll

 

från en medfaren dopfunt

 

där barnlösa gråtit

 

 

Sopade gravstenarna

 

med släpande steg

 

trots väl förankrade spikar

 

nya runor graverade

 

täta som ormfjäll

 

 

Skymningen vägrade mig tillträde

 

stämde de lägsta orgelpiporna unisona

 

förvillande sig i en barsk bordun

 

bakbunden vid särken

 

stammade jag lösen

 

 

Tolvfalt gäckad av smekande versmått

 

etiken gips runt min tunga

 

genom min hals

 

från sida till sida

 

ett radband av förgiftad oblat

 

 

Där är min tystnad

 

mitt beslut som trämask

 

i en urgammal kista

 

vattenfylld 

 

till locket av levrat blod





Fri vers av Jan Simonsson
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-10 23:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Helt fantastisk, Jan! Vilka skrämmande och förstummande känslor dina ord väcker!! Toppbetyg!
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen