Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Subito morendo

 

 

Jag är mitt uppe i någonting just nu

 

 

Här sätts inga punkter

 

 

Varje sorg ska följas

 

av ännu en

 

och av likgiltighet

 

och av glädje

 

som om inga avslut

 

existerade

 

 

.........Såg du storskarven visa vinden vägen

 

......... ovetande sin obetydlighet

 

 

Jag är uppe i någonting

 

 

Silverlansar fälls och passerar

 

 

Det är noterat

 

Det kommer nya

 

 

Jag är mitt uppe i någonting

 

 

......... Ögonlocken målade med iris

 

 

Inga avslut

 

Inga pauser

 

 

Jag är mitt




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-16 23:30



Bookmark and Share


  Nina V A
du kan verkligen sätta tryck i upprepningar - ojoj, hur det förstärker läskänslan och hur allt går på djupet - tvinnar och lockar - som ett musikstycke man sätter på repeat - utan punkt, inga avslut och inga pauser

när man blundar kan man fortfarande se
man är mitt uppe i någonting

liv möter död, sorg följs av sorg och däremellan
mitt i
2010-01-23

  L Patrik W Johansson VIP
Jag gjorde Nabokovs Pale Fire i somras för den här sidan och mitt i texterna insåg jag att han uppfunnit ett ord kring iris "iridule" men har ej med ridicule att göra, det kom in i vissa amerikanska ordböcker; andra inte

Canto 1, rad 109

My picture book was at an early age
The painted parchment papering our cage:
Mauve rings around the moon; blood-orange sun;
Twinned Iris; and that rare phenomenon
The iridule—when, beautiful and strange,
In a bright sky above a mountain range
One opal cloudlet in an oval form
Reflects the rainbow of a thunderstorm
Which in a distant valley has been staged—
For we are most artistically caged.

Be well,
LPatrikWJ
2010-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen