Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Wannabe

 

Stämning och kolera

 

Nedpetad från min egen piedestal

 

Retar fötterna till cirkelrörelser 

 

helt oövat

 

Staffli med kränkt ram

 

garvar åt mina försök

 

Jag dansar alltså som en konstnär

 

och lever hela myten

 

Hostar mig genom nätter

 

av grön sprit som jag döpt till absint

 

Smakar inte ens gott och ger mig

 

vinterkräksjukan

 

Stolt visar jag upp ett hallgolv

 

täckt av dagstidningar

 

från somrar sedan

 

Mattor är för brackor

 

Jag höjer epigonen till föregångsman

 

Härmar allt jag kan snappa upp

 

som verkar djupsinnigt

 

Ställer mig i uppfinnarpose

 

Förväxlar bruset från min toalett med

 

applådåskor

 

Så ensam är jag

 

..................... Not

 

Har i själva verket mängder med

 

knäppskaft runt omkring mig

 

Vi håller med och om varandra

 

där vi ligger omkullslagna

 

som bowlingkäglor

 

med uppsikt över våra alster

 

ur grodperspektiv

 

Krälar omkring i golvdraget

 

i hopp om att få i oss

 

de skråegna bacillerna

 

Sen har vi allt gemensamt

 

Och vi trivs





Fri vers av Jan Simonsson
Läst 154 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-27 23:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen